Geschiedenis

De geschiedenis van ons bedrijf gaat terug tot 1904. In dat jaar richtte August Foré eigenhandig een zaak op. Als doorwinterde vakman die niet langer in dienst van een leermeester wilde werken, bepaalde hij liever zijn eigen koers. Hij werd gekend in de streek voor het maken van houten constructies voor windmolens en landbouwmateriaal zoals karren en allerhande schrijnwerk.

Toen de oorlog voorbij was en de industrialisatie doorbrak, veranderde de insteek en speelde August handig in op de noden van het moment. Er was veel vraag naar hout en schrijnwerk voor de wederopbouw van de gebouwen in de streek. Vanaf dat moment heeft hij zich hoofdzakelijk toegelegd op het vervaardigen van houten schrijnwerk zoals deuren, ramen, trappen, keukens, en noem maar op.  

Die ‘algemene schrijnwerken’ zijn tot op vandaag de hoofdmoot van de activiteiten gebleven. In de jaren tachtig verhuisde het bedrijf naar zijn huidige locatie in Eeklo. Aan het roer stond toen Rémi Foré, de zoon van August. Door de jaren heen werd de focus meer toegespitst op binnenhuisprojecten, buitenschrijnwerk en werd ook de houthandel opgericht. Zo groeide Foré NV uit als een aanbieder van totaalprojecten binnen de sector. 

Vandaag bestaat het bedrijf al meer dan honderd jaar en wordt het geleid door de derde generatie: Tony, Hendrik, Ronny en Hans Foré. Onze onderneming staat voor authentieke, oprechte en unieke creaties in hout. Gedreven en gebeten door maatwerk zetten wij de koers van onze grootvader met trots en passie voor ons product verder.